БСП  обявиха 4-годишна програма за Дебелец в следващия мандат

Кандидатите на левицата се срещнаха с жители на града

Четиригодишна програма за Дебелец обявиха кандидатите на БСП. Те се срещнаха с жителите на втория по големина град в общината и подкрепиха кандидата за кмет Димитър Димитров.
“В своята работа ще се стремя и ще настоявам пред държавните органи за по-голяма активност за разработване на проекти, привличане на инвестиции и отваряне на работни места. Необходимо е да се подобри инфраструктурата в промишлената зона, да се завърши отсечката към кв. „Чолаковци“, заяви Димитров. Той настоя и за поетапно подменяне на водопроводните тръби, ремонт на градския площад и повече детски площадки. Редица приоритети са ключови за машинния инженер с номер 5 в бюлетината.
„Вярвам в него, защото той има куража, волята и способността да промени Дебелец към по-добро. Община Велико Търново е длъжник на град Дебелец и на всички Вас!“, каза кандидатът за кмет на Община Велико Търново от БСП Валентин Ламбев. Той се ангажира с изработването на 4-годишна програма за град Дебелец. Той пое ангажимент да се изработи проект за рехабилитация на ВиК мрежата в целия град. 
Пред препълнения салон говори и Ирена Стасинопулу. „Аз се чувствам дебелчанка! В работата си всеки ден се опитвам да бъда в полза на хората – като защитник, като застъпник в полза на онеправданите. Всички вие ме свързвате с каузата за обезщетение на жителите след случая с разлетия опасен химикал край Дебелец“, каза адвокатът пред своите съграждани. Като общински съветник тя се застъпи за изпълнението на управленската програма на Димитър Димитров. „Подкрепям и програмата на Валентин Ламбев, защото в нея има социални ангажименти, решаване на проблемите в здравеопазването и образованието, но най-вече защото залага на благоустрояване в населените места“, каза Стасинопулу.
„Познавам Митко повече от 30 години. Той е пример за работохолик, верен на своя град. Днес той се явява с амбициозна програма, която може да донесе по-добо отношение на общината и на държавата към нашия град. Дебелец заслужава много повече!“, каза народният представител Мариана Бояджиева. Тя подчерта, че при 4500 жители, Дебелец е по-голям от много общини, а градът внася най-голяма част от местните данъци и такси сред всички кметства. „Едва 11 000 лв бяха отпуснати за ремонт на улици“, изрази възмущението на хората депутатът.
В подкрепа на Димитър Димитров като бъдещ  кмет се изказаха и доайенът сред бившите кметове на Дебелец Величко Величков, както и управителя на ТМКО ООД Денка Тончева.